Robåd

Roning i Ebeltoft Ro- og Kajak Klub er fortrinsvis motionsroning og foregår typisk i inriggerbåde, som vi også bruger til instruktion af nye roere.

 

Når nye roere skal instrueres, så er første trin en øvelse i romaskine for at lære lidt om rotaget. Næste trin er øvelsesture i båden på vandet. Her bruger vi en 4'er med styrmand, så den nye roer får gavn af at se og følge de andre roere i båden og deres rotag.

Her skal man følge instruktørens vejledning og lære rotag og kommandoer at kende.

 

 

Inriggerbåde

Inriggeren er en forholdsvis bred og meget søstærk og stabil båd, der befinder sig godt i det farvand Ebeltoft Vig udgør. Modsat den smalle outrigger er inriggere først og fremmest beregnet til almindelig motionsroning.

Hver roer i en inrigger har en enkelt åre. Bådene findes som 2'ere og 4'ere med styrmand - dvs. besætningen består af enten tre eller fem personer. På en almindelig tur, vil man i bestemte intervaller skifte plads i båden, så man både sidder på styrmandspladsen og ved årerne. Som ny roer vil du få din første instruktion i inriggerne.

Nordea en 4'er med styrmand

Det er en stabil glasfiberbåd, som bruges til instruktion af nye roere og motionsroning.

Gåsehagen en 2'er med styrmand. Det er en træbåd

Vigen en 2'er med styrmand. Det er en ny glasfiberbåd.

 

Coastal båd

I forhold til inriggerne er coastalbådene en mere sportspræget bådtype, hvor man kan få god fart, hvor der er fokus på den optimale roteknik og hvor der er rige muligheder for at bruge kræfterne. Ebeltoft Roklub har en coastalbåd -  en 2’er uden styrmand. Coastalbådene blev i 2011 introduceret i de danske roklubber, og hvert år bliver der afholdt kapsejlads for coastal.

Coastalbådene er outriggere, hvor riggen ligger udenfor båden, og hvor man ror med to årer modsat inriggerne. I forhold til de almindelige smalle outriggere, der først og fremmest er egnet til roligt vand på søer, er coastalbådene skabt til åbent havvand som vi kan have i Ebeltoft Vig og man kan ro i dem i de fleste former for vejr og bølger. Som medlem af Ebeltoft  Roklub vil man typisk lære den basale roteknik i inriggerne, hvorefter man forholdsvist enkelt kan gå videre i coastalbådene.

Sandhagen en 2'er uden styrmand.

 

Singlesculler

Singlesculler er en outrigger. Det er en smal båd, der først og fremmest er egnet til roligt vand på søer. Det er dog også muligt at ro singlesculler i klubbens sædvanlige farvand i Ebeltoft Vig. Ebeltoft Roklub har en enkelt singlesculler til rådighed.